Op dit moment zijn er 14 waterstof tankstations in Nederland en er moeten er in de komende jaren nog tientallen stations bij te komen. Onze toegewijde team houdt deze locaties wekelijks bij zodat jij altijd beschikt over de meest recente informatie over waar je kunt tanken. Of je nu een waterstof auto hebt of gewoon geïnteresseerd bent in deze opkomende technologie, hier kun je snel en eenvoudig de locaties van waterstof tankstations in heel Nederland vinden.

Bovendien bieden we ook informatie over de actuele kosten van waterstof tanken, zodat je kunt beslissen waar je het voordeligst kunt tanken. Wij geloven in de kracht van transparantie en streven ernaar om jou de beste informatie te verschaffen voor een naadloze en duurzame rijervaring. Op deze pagina geven we antwoord op de vraag: ‘waar kun je waterstof tanken?’

Kaart van waterstof tankstations in Nederland (Juli 2024)

Legenda voor waterstof tanklocatie kaart

Groen = Waterstof tanklocatie is LIVE / Blauw = Waterstof tanklocatie is IN ONTWIKKELING (Bron: H2.LIVE)

Waar kun je waterstof tanken in Nederland?

In Nederland kun je in Juli 2024 waterstof tanken bij 14 tankstations in Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Utrecht, Amersfoort, Arnhem, Den Haag, Roosendaal, Doetinchem en Eindhoven. Dit zijn alle locaties waar je tot nu toe waterstof kunt tanken, maar er komen veel meer locaties bij in de aankomende tijd. In de onderstaande tabellen kun je alle locaties in detail bekijken met de wekelijks geüpdatete kosten per kilogram.

Waterstof tanken in Amsterdam

Ontdek de mogelijkheden van waterstof tanken in Amsterdam. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om je waterstofvoertuig in de hoofdstad van Nederland van brandstof te voorzien.

LocatieStatusPrijs / kg
Shell Westpoort – Galwin 6 – 1043 XX AmsterdamLIVE€ 25.00
Clean Fuels Schiphol – Changing Lane 10 – 2132 MD HoofddorpLIVE€ 23.00
OG Clean Fuels – Australiëhavenweg 116 – 1046 BR AmsterdamIN ONTWIKKELING?

Waterstof tanken in Rotterdam

Het is ook mogelijk om waterstof te tanken in Rotterdam. Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt om je auto / bus of vrachtwagen te tanken in de tweede grootste stad van Nederland.

LocatieStatusPrijs / kg
Air Liquide Rhoon / Rotterdam – Groene Kruisweg 397 – 3161 EJ RhoonLIVE€ 18.64
TotalEnergies Capelle – Capelseweg 399 – 2908 MD Capelle aan den IJsselIN ONTWIKKELING?

Waterstof tanken in Groningen

Er zijn slechts twee waterstof tankstations in het noorden van het land. Één daarvan staat in Groningen, bekijk hieronder waar je dit kunt doen en hoeveel het kost.

LocatieStatusPrijs / kg
Holthausen Energy Point – Bornholmstraat 41 – 9723AZ GroningenLIVE€ 21.45

Waterstof tanken in Utrecht

In en rondom Utrecht zijn er momenteel twee plekken om waterstof te tanken. Waterstof tanken in Utrecht is over het algemeen voordeliger dan tanken in andere grote steden zoals Amsterdam en Rotterdam.

LocatieStatusPrijs / kg
Hysolar Greenpoint – Morsebaan 1 – 3439 NA NieuwegeinLIVE€ 21.99
TotalEnergies Utrecht – De Heldinnenlaan 4 – UtrechtIN ONTWIKKELING?

Waterstof tanken in Amersfoort

De voordeligste plek om waterstof te tanken in Nederland is momenteel in Amersfoort. Waterstof tanken in Amersfoort kost momenteel ‘maar’ € 18.95 / kg.

LocatieStatusPrijs / kg
De Windturbine 1-3 – 3815KP AmersfoortLIVE€ 18.95

Waterstof tanken in Arnhem

Je kunt ook waterstof tanken in Arnhem, wat één van de meest oostelijke plek is in Nederland om je auto, bus of vrachtwagen mee vol te gooien.

LocatieStatusPrijs / kg
TotalEnergies Arnhem – Westervoortsedijk 71C – 6827 AV ArnhemLIVE€ 19.95

Waterstof tanken in Den Haag

Waterstok tanken in Den Haag kan in de binnenstad, wat het makkelijk maakt om je voertuig te tanken met het gas. Het is één van de vele plekken waar je in de randstad kunt tanken.

LocatieStatusPrijs / kg
BP Kerkhof & Zn – Binckhorstlaan 100 – 2516 Den HaagLIVE€ 25.00

Waterstof tanken in Roosendaal

Je kunt waterstof tanken in Roosendaal naast de A17 aan de noordzijde van de stad. Dit tankstation is in bezit van TotalEnergies.

LocatieStatusPrijs / kg
TotalEnergies Roosendaal – Aanwas 2a – 4704 SC RoosendaalLIVE€ 19.95

Waterstof tanken in Doetinchem

Wanneer je met de waterstof auto naar of door Duitsland wilt rijden, kun je in Doetinchem gebruik maken van het waterstof tankstation.

LocatieStatusPrijs / kg
Kuster Energy Doetinchem – Braamtseweg 10 – 7007 CK DoetinchemLIVE€ 19.95

Waterstof tanken in Veldhoven / Eindhoven

Ook in de buurt van Eindhoven kun je waterstof tanken. Net buiten Eindhoven in Veldhoven is er een waterstof tankstation langs de weg.

LocatieStatusPrijs / kg
TotalEnergies Veldhoven – De Run 4232 – 5503 LL VeldhovenLIVE€ 19.45

Veelgestelde vragen

Er zijn momenteel 14 waterstof tankstations in Nederland. De meeste hiervan staan in de Randstad en midden-Nederland.

De meeste waterstof tankstations staan niet in Europa, maar in Azië. China heeft met afstand de meeste waterstof tankstations met meer dan 300 locaties.

Momenteel worden er 4 waterstof tankstations gebouwd in Nederland. Deze staan allemaal gepland om in Q3 2023 volledig afgerond te worden.